Placeholder

Kerstmis

De gezelligste maand van het jaar is weer aangebroken: december. Buiten wordt het steeds kouder, maar binnen is het knus en lekker warm met de kaarsjes aan, de verwarming hoog en een heerlijke pan erwtensoep op het vuur. ’Ik hou er zo van’, hoor ik Gerard Joling al roepen. Zoals een ieder weet, is Geer normaal gesproken al niet vies van een glittertje hier en daar, maar in december is hij helemaal niet meer te stoppen. Zijn huis wordt van top tot teen in kerstsfeer gebracht met vele engelen, kerstbomen en honderden lampjes…

Het kan hem niet genoeg glitteren en schitteren; zijn huis wordt omgetoverd tot een hysterisch lichtpaleis. Zijn liefde voor kerst komt tot uiting met zijn schitterende album ’Christmas, The Birth Of Love’. Hoewel de titel van Jolings cd doet vermoeden dat er een nieuwe liefde in zijn leven is, niets blijkt minder waar. Geer is nog altijd vrijgezel, maar niet eenzaam. ”Ik ga gezellig met de hele familie naar Curaçao en daar ga ik heerlijk kerst en oud & nieuw vieren”, jubelt hij tegen onze verslaggever.

Wie er dit jaar iets minder warmpjes bij zal zitten rond de kerstboom is Bram Moszkowicz. De financiële problemen stapelen zich op voor de oud-advocaat; de Belastingdienst, een voormalige klant uit de onderwereld en de advocaat die hem ooit verdedigde, hijgen in de nek van Bram. Ze willen geld zien, en niet zo’n beetje ook. Na zich jaren in luxe te hebben ondergedompeld, bijt Bram nu op een houtje. Gezegd wordt dat hij van 1000,– euro per maand moet zien rond te komen. Nu zijn er meerdere huishoudens in Nederland die al jaren van een dergelijk bedrag leven; maar voor luxepoes Bram moet dit toch even wennen zijn. Gelukkig blijkt hij in ieder geval 1 goede vriend op deze aardkloot te hebben. Gordon neemt namelijk een deel van Brams schulden op zich. Een prachtig gebaar van de goedgebekte krullenbol. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

Want mensen in nood de helpende hand toereiken, is toch wel de ultieme kerstgedachte…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie