Mijn Party

Juiste Formaat Uitgelichte Afbeelding

Kesbeke-augurken op het bord van Donald Trump – Droom van Oos komt uit

Leuk nieuws voor Oos Kesbeke en zijn team van medewerkers van het augurkenimperium. Vandaag maakte ‘De Telegraaf’ bekend dat het tafelzuur van Oos door de koks van onze koning en koningin is gebruikt voor het driegangendiner dat gisteravond werd geserveerd.

Het driegangenmenu dat Willem-Alexander en Máxima gisteravond hebben aangeboden aan de regeringsleiders die vandaag aanwezig waren bij de NAVO-top in Den Haag, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, bestond als voorgerecht uit gegrilde tonijn met een mousse van Amsterdamse augurken, gemarineerde groenten, bieslookcrème en krokante uitjes.

Droom in vervulling
Volgens ‘De Telegraaf’ waren de Amsterdamse augurken afkomstig uit de fabriek van Oos Kesbeke, die daarmee een droom in vervulling ziet gaan. “Ik loop al jaren te roepen dat je met tafelzuren veel meer kunt doen dan mensen denken. Dat zie je nu op dit menu terugkomen. Ze maken een gerecht van tonijn en verwerken augurk erin. Dat is superlekker.” Oos stelt dat zijn bedrijf niet zelf door het koninklijk huis is benaderd voor het leveren van het tafelzuur. “Ik denk dat de koks naar de groothandel zijn gegaan.”

Oos, al jaren een groot fan van het koningshuis, is benieuwd wat de regeringsleiders van zijn augurken vonden en gaat proberen om dat via zijn netwerk te achterhalen. “De meeste regeringsleiders hebben een zure kop, maar die is nu zoetzuur geworden.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)


Foto: ANP

Uit andere media


Meer van Menno