Kim Feenstra Insta

Kim Feenstra nog altijd bezig met verwerken jeugdtrauma: ‘Mensen zouden het niet geloven’

Kim Feenstra (36) is sinds de geboorte van haar zoontje gelukkiger dan ooit. “Ik merk dat mensen toch altijd willen horen dat er iets in mijn leven aan de hand is, maar ik ben momenteel heel erg happy”, vertelt het model in ‘Flair’. “Ik stond altijd al met mijn beide voeten op de grond, maar zeker sinds ik moeder ben geworden heb ik mijn doel gevonden.”

Waar Kim zich voor het moederschap nog enorm druk kon maken over wat anderen van haar vonden, heeft ze dat inmiddels helemaal losgelaten. “Ik heb een moeilijke jeugd gehad, kreeg vaak te horen kreeg dat ik niets zou bereiken, nergens zou komen in het leven. Daardoor heb ik heel lang bewijsdrang gehad, vooral naar mezelf”, doet ze een boekje open in het blad. “Maar sinds ik Brooklyn heb, is dat allemaal niet meer belangrijk.”

Natuurlijk vindt de 36-jarige het fijn dat haar modellencarrière nog altijd goed loopt. “En toen ik laatst door mannenblad FHM werd uitgeroepen tot ‘All time favorite’ vond ik dat heel gaaf”, aldus Kim. Maar als dat er niet meer zou zijn, zou ze dat niet erg vinden. “Misschien is het eigenlijk wel zo dat ik nog wel gezien wil worden, maar dan in een ander perspectief.”

Tijdens haar jeugd, die Kim omschrijft als ‘rommelig’ en met ‘heel veel stormen’, werd Kim namelijk helemaal niet gezien. Vanwege de drugsverslaving van haar moeder zat de Holland’s Next Top Model-ster namelijk samen met haar moeder en zusje een periode in een blijf-van-mijn-lijfhuis. “Als ik daar ooit een documentaire of boek over zou maken, zouden mensen denk ik niet geloven dat je zo veel kunt meemaken in zo’n korte tijd”, aldus Kim.

“Omdat we veel verhuisden, heb ik op twaalf basisscholen gezeten en met mijn zusje woonde ik kort in een pleeggezin”, vervolgt ze haar verhaal. “Daarna kwam ik veel in aanraking met politie en justitie en ben ik in de prostitutie beland. In 2008 kwam mijn vriend Joshua, van wie ik heel veel hield, om het leven door een moord, daarna ben ik getrouwd en weer gescheiden. Ik bedoel: wat heb ik eigenlijk niet meegemaakt?”

Om dit alles te verwerken volgt Kim inmiddels een coachingstraject, voor haar zoontje. “Ik denk dat ik heel lang in de overlevingsstand heb gestaan”, vertelt ze hierover. “Ik vond dat ik dat aan hem verplicht was. Ik wilde de trauma’s uit mijn jeugd niet aan hem overdragen. Want als je die niet oplost, gebeurt dat onbewust.”

Kim wil dan ook de cirkel doorbreken: “Mijn oude zeer en dat van mijn ouders en voorouders bij hem weghouden zodat hij vrij kan zijn. Ik ben nu dus bezig om die trauma’s op te ruimen en dat gaat gepaard met een lach en een traan.”

Bron: RTL Boulevard / foto: Instagram