kim-feenstra

Kim Feenstra steekt moeders hart onder de riem

Model Kim Feenstra (35) werd onlangs zelf moeder van een zoontje. Sindsdien is zij zich nog meer gaan inzetten voor moeders, vooral op momenten dat zij het zwaar hebben. Dit keer steekt zij alle moeders een hart onder de riem met een openhartige post op Instagram.

“Dit is een berichtje voor alle moeders die 2020 hebben overleefd. Die zwanger zijn geworden en kinderen hebben gekregen tijdens een wereldcrisis’, begint Kim haar bericht. ‘De moeders die single zijn achter gebleven en er zowel emotioneel als financieel alleen voor kwamen te staan. De mama’s die geen kraambezoek konden ontvangen en de mama’s die homeschooling als een nieuwe uitdaging aannamen.”

“De moeders die voor het eerst moeder werden en dealden met onzekerheden en waarvan Google hun beste vriend werd. De moeders die afgezonderd waren van hun familie en vrienden. Die financiële stress hebben ervaren en te maken kregen met mentale en of fysieke problemen. De moeders die graag op een festival hadden willen staan ipv een wijntje in de tuin. Of de moeders die graag een tuin hadden gehad maar in de zomer een opklap stoeltje voor de deur hebben gezet,” schrijft Kim vervolgens.

Maar daar blijft het niet bij. Ze schrijft de post ook voor ‘de moeders die huilend in slaap vielen en toch de volgende dag met het goede been uit bed stapten. Die het soms even niet meer zagen zitten en hun eigen groot hebben gehouden. De moeders die hun creativiteit opnieuw beleefden en keukenprinsessen zijn geworden . De moeders die geïsoleerd waren van hun eigen moeders of die hun moeders hebben verloren. De moeders die hun kinderen moeten missen of afscheid moesten nemen… En de moeders die nog geen moeders zijn en strugglen met een kinderwens. De moeders die strijden voor hun zieke kinderen. De frustraties , de eenzaamheid en de vermoeidheid.”

Kim leeft met alle moeders mee en wil ze een boodschap meegeven: “You rock momma! Slechte dagen maken je nog geen slechte moeder. En geen fysiek kindje maakt je nog niet, geen echte moeder. Je hebt een keihard jaar overleefd. 2021 We got this. Grab him by the balls!”

Voor Kim en haar vriend Stanley was het ook geen gegeven om zwanger te worden; het stel heeft door middel van ivf-behandelingen zwanger kunnen raken van hun eerste kindje.

Beeld: Instagram