Placeholder

Kinderen

Per dag worden er ongeveer 470 kinderen geboren in ons land. Een nieuw, prachtig mensje dat nog een heel leven voor zich heeft en het leven van anderen voorgoed verandert. Graag kijk ik naar de serie ’One Born Every Minute’, waarin de weg naar dit ontroerende moment van dichtbij wordt gevolgd. Noem me gerust een watje, maar ik hou het nooit droog als ik zie hoe zo’n moeder het leven schenkt aan haar kind. Prachtig. Mijn moeder heeft me eens gezegd dat als je voor de eerste keer in de ogen kijkt van je kind, je op slag verliefd bent en alles voor hem of haar zal doen. Een leven lang. Ook als je kind dingen uithaalt waar je het niet mee eens bent, zal je als ouders altijd klaar blijven staan om hem of haar op te vangen.

Een goed voorbeeld van deze onvoorwaardelijke liefde is Connie Breukhoven. Vanaf het moment dat ze Constanza, toen nog een hummeltje, in Columbia voor het eerst zag, deed ze de belofte altijd voor haar te zullen zorgen. Nou heeft adoptiedochter Constanza het geduld van Connie behoorlijk op de proef gesteld in de loop der jaren. Maar wie denkt dat Connie haar dochter heeft laten vallen na alle ruzies en drama’s, heeft het goed mis. De diva leeft voor haar (klein)kinderen. Zelfs voor de ontspoorde Constanza gaat zij nog altijd door het vuur. Ze kocht zelfs een huis voor haar. Als beloning voor de goede weg die Constanza is ingeslagen.

Waar de rust bij Connie lijkt te zijn teruggekeerd, zit Dries Roelvink nog altijd middenin de storm die zijn baldadige zoon Dave heeft ontketend met zijn seksschandaal. Dave gedraagt zich als een klein kind en slaat alle vaderlijke adviezen in de wind. Toch probeert Dries te redden wat er te redden valt. Dave blijft nou eenmaal zijn zoon. De meningen over Rachel Hazes lopen nogal uiteen; de een noemt haar een leuk mens, de ander vindt haar een keiharde zakenvrouw. Over een ding zal men het eens zijn: ze waakt als een leeuwin over haar kinderen.

Sinds de dood van haar man André Hazes, ligt zijn muzikale erfgoed in de handen van Rachel. En inderdaad, de vrouw die vaker onder de zonnebank lijkt te liggen dan in haar eigen bed, heeft een prima neusje voor zaken doen. Al tien jaar lang laat zij de kassa in huize Hazes snoeihard rinkelen, hierdoor zitten ook haar kids Dre en Roxanne er warmpjes bij. Net als Connie kocht Rachel een huis voor haar zoon en dochter. Ze gooide zelfs haar toekomstplannen voor hen om. Rachel zal blijven strijden voor het geluk van haar kids. Haar hele leven lang… Want dat is nou eenmaal wat ouders doen. Mijn moeder had gelijk!

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie