Kleur

Dat ze ongewild een hoofdrol speelt in meerdere seksfilms, moet voor Chantal Janzen als een rode lap op een stier werken. Via slinkse beeldmanipulatie is haar hoofd op het lijf gezet van wilde dames die dingen doen waar menigeen rode oortjes van zal krijgen. De keurig getrouwde RTL-presentatrice is ongetwijfeld allang geen groentje meer in de slaapkamer, maar Chantal zal haar bedgeheimen nooit en te nimmer op beeld delen met de wereld. De pornofilms waarin zij plots in volle glorie te bewonderen is, moeten dan ook een doorn in haar mooie blauwe ogen zijn. Volgens experts is het echter nog niet zo makkelijk om de bewuste seksfilmpjes van het internet te krijgen. Al met al een pijnlijke kwestie voor Chantal.

Estelle Cruijff gaat eveneens door een moeilijke tijd. Een schuldeiser maakt haar het leven momenteel behoorlijk zuur. Ooit leende hij haar geld voor een luxe appartement. Maar sinds Estelle is gestopt met afbetalen, ergert haar welgestelde schuldeiser zich groen en geel. Hij wil zijn geld terug, legde beslag op haar huis en stapte naar de rechter. Als de schuldeiser het hard speelt, kan Estelle uit huis worden gezet en op zwart zaad komen te zitten. Nee, het luxeleventje van Estelle Cruijff lijkt momenteel in niets meer op de grote roze wolk waar ze ooit zo comfortabel op zat. Half juli zal de rechter uitspraak doen, dan weten we of Estelle op de oude grote voet door kan leven of dat het lachen haar zal vergaan.

In Volendam krijgt men nog altijd een brede glimlach op het gezicht als de naam van artiestenmanager Jaap Buijs genoemd wordt. Het is alweer vijf jaar geleden dat Jaap overleed aan slokdarmkanker, een zwarte dag voor de Volendammers. Party haalt mooie herinneringen aan hem op met een handjevol grote palingsoundartiesten. Zo vertelt Anny Schilder: ”Jaap en ik hebben zo ontzettend veel gelachen, dat is niet te filmen. We hebben zoveel plezier gehad.” Een prachtig eerbetoon aan de man die Volendam kleur gaf…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur