Maxima Amalia Alexia Ariene 850x0

Koningin Máxima best vaak onzeker

Máxima houdt veel ballen in de lucht. Naast koningin, stijlicoon, VN-ambassadeur en echtgenote van de koning, is Máxima natuurlijk ook moeder van drie dochters. Onzekerheid hoort bij het opvoeden, maar je zou haast denken dat een koningin daar geen last van heeft. Wel dus, dit vertelde de koningin tijdens een werkbezoek aan Almere, waar ze ging breien en punniken met oudere bewoners uit het stadsdeel Almere Haven.

Altijd blijven lachen

Vroeger mocht je als royal niet je gevoelens aan de buitenwereld tonen. Was je verdrietig of zat je niet lekker in je vel? Dat maakte niet uit. Je moest altijd vrolijk blijven lachen. Tegenwoordig is dat anders, een royal is vaak juist populairder als hij of zij iets zegt over zijn of haar privéleven. Koningin Máxima is hier een goed voorbeeld van, zij deelt geregeld iets over haar gezin.

Tipje van de sluier

In haar toespraak lichtte Máxima een tipje van de sluier op over haar onzekerheid als moeder: “Ik als ouder heb ook altijd de angst: heeft mijn kind wel de juiste vrienden? Komen ze niet in verkeerde groepjes terecht? Doen ze wel de juiste dingen?” Heel herkenbaar dus voor de meeste ouders.

Bron: Royalty/Beeld: RVD