Placeholder

Koning(s)

Hij is de king in de ring, kickbokser Badr Hari. Vijf jaar geleden besloot hij terug te keren naar zijn ex-vrouw. Hiermee brak Badr het hart van zijn vriendin Estelle. Na een relatie met de nodige ups en downs, die haar vele vriendschappen en haar reputatie hebben gekost, stond de nicht van Johan Cruijff plots met lege handen. Toch heeft ze zichzelf bij elkaar weten te rapen, het liefdesverdriet heeft inmiddels een plekje gekregen. Badr is verleden tijd. Toch moet het de blondine goed doen als ze uit zijn mond hoort: ”Estelle is een hele speciale vrouw geweest voor mij.” Badr Hari is haar duidelijk nog niet vergeten. Dit zal ongetwijfeld een glimlach op haar gezicht toveren…

Of Estelle er zo om kan schateren als Máxima dat kan doen, dat betwijfelen we. Want we kennen maar weinig mensen die zo heerlijk voluit kunnen lachen als onze koningin. Toen haar man, koning Willem-Alexander, stond te klungelen tijdens een plechtig moment met het opspelden van een eremetaaltje, kon Máxima zich niet langer inhouden. Ze kreeg er de slappe lach van en dit leverde een schitterend moment op. De foto van het koningspaar ging de hele wereld over. Wie wordt er niet vrolijk van twee mensen die na jaren huwelijk nog altijd samen lol hebben?

Corry Konings had in ’Expeditie Robinson’ dan wel niet zo heel veel om te lachen, maar toch heeft ze genoten van het avontuur. Ze heeft op het eiland in de Filipijnen haar grootste angst onder ogen moeten zien! Maar de stoere bikkel van 67 jaar heeft haar angst overwonnen. Met haar deelname kan ze rekenen op veel respect; de kijkers en haar medekandidaten zijn lyrisch over Corry. En terecht… Want ga er maar aanstaan, op een onbewoond eiland overleven tussen allemaal jonge broekies. Geen eten, ratten die over je slapende lijf lopen. Dat valt niet mee, althans dat schat ik zo in. Of Corry ver komt of niet, voor Nederland is de koningin van het levenslied de bijnaam ’Corry King’ dubbel en dwars waardig! Konings is klasse!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie