Koos Van Plateringen 25012024 Ajdj (1)

Koos van Plateringen stopte met alcohol én televisie

Sinds Koos van Plateringen (49) in 2017 stopte met alcohol drinken, is zijn leven totaal veranderd. Het leidde er onder meer toe dat hij in 2019 zijn contract inleverde bij SBS. Party is benieuwd hoe het nu, na vijf jaar zonder televisie, met Koos gaat. Hij drinkt nog steeds geen druppel en dat is maar goed ook: “Er zat een heel boos en verdrietig jongetje in mij verstopt, dat eruit kwam als ik veel had gedronken.”

Koos, je was vijftien jaar lang een vertrouwd gezicht als showbizzverslaggever bij ‘Shownieuws’. Kijkers vragen zich misschien af: waar is Koos gebleven?
“Het is dit jaar in juli vijf jaar geleden dat ik ben vertrokken bij ‘Shownieuws’. Het was voor mij allemaal wel mooi geweest. Maar dan wel MOOI met hoofdletters, want ik had zoveel leuke dingen gedaan bij het programma. De aanleiding dat ik ben opgehouden, vloeide voort uit mijn besluit om te stoppen met het drinken van alcohol. Toen ik daar in 2017 rigoureus mee kapte, kwam er een heel andere Koos bovendrijven. Ik leerde mezelf veel beter kennen en ontdekte dat ik er steeds meer moeite mee had om over privélevens van bekende Nederlanders te praten. Ik vond het vak niet langer meer bij me passen. Het begon een beetje te knagen. Het voelde alsof ik in een verkeerde relatie terecht was gekomen.”

De rest van ons grote interview met Koos van Plateringen staat in Party 9!

Ook stoppen/minderen met alcohol?

Sinds Koos van Plateringen is gestopt met alcohol drinken, is zijn leven enorm veranderd: “Ik ben me altijd fris, altijd helder. Ik voel meer, ik ervaar meer, ik leef meer! Kijk eens op mijn website voor mijn (online) trainingen www.drankjeminder.nl of neem contact met me op via koos@drankjeminder.nl. Ik help je graag!”

Foto: AJDJ