Weekbladparty Koffievoordeel

Koude winterochtend? Zo begin je de dag toch goed!

Brrr… wat kan het buiten alweer koud zijn. Met name in de avond, nacht en ochtend is het al te merken. In de winter wordt het al helemaal koud. Vind je het dan lastig om je bed uit te komen? Het lukt beter met déze tips om de dag goed te beginnen.

Warme koffie voor energie

De beste manier om de dag te starten? Met een goede kop koffie! Het liefst zetten we een vers bakje zodra we ons bed uitstappen. De rest wat je te doen staat, dat komt daarna wel. Koffie warmt je op en geeft je energie. Dat kun je wel goed gebruiken – juist op de dagen dat het al zo lastig is om je bed uit te komen. Uiteraard drink je je favoriete koffie, van illy bijvoorbeeld. Daar kom je je bed met plezier voor uit!

Warm ontbijt

Of alleen je koffie warm kan zijn? Zeker niet! Warm je ’s winters ook op met een warm ontbijtje – in ieder geval als je er de tijd voor hebt. We denken direct aan havermout met warme melk. Zo geef je je dag een kickstart! Eet je liever brood ’s ochtends? Bak of kook dan een eitje, want ook dit geeft warmte.

Verwarming instellen met timer

Is de kou niet te doen bij het opstaan ’s ochtends? Dan is het een idee om te kijken naar een verwarming met instelbare timer. In moderne woningen is dit vaak al aanwezig, anders is het een optie om het in te bouwen in huis. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de verwarming aan gaat een half uur voordat je eruit moet. Zo is het al een stukje warmer in huis. Bang dat dit niet zuinig is? Dat is het vaak juist wel: je gaat slimmer om met de momenten waarop de verwarming wel of niet aanstaat. En je kunt ‘m met moderne systemen op afstand aan- en uitzetten. Geen punt dus als je eens bent vergeten om de verwarming uit te doen wanneer je de deur uit bent: dit kun je overal nog aanpassen.

Warme douche

Een douche kan verkwikkend zijn op de vroege ochtend. Zet de douche in de wintermaanden net wat warmer, om een stukje comfort te ervaren. Als je verder zo kort mogelijk onder de douche staat, is dat te overzien. Houd de deur en het raam van de badkamer goed dicht, zodat de warmte van het water blijft hangen als je je vervolgens aankleedt en klaarmaakt.

Goede kleding

Is het tijd om de deur uit te stappen? Zorg dat je de juiste kleding draagt. Check altijd nog even het weerbericht, om te zien of je een paraplu of regenjas nodig hebt. En werk met laagjes! Als je het later op de dag weer warmer hebt, kun je dan een trui of vest uittrekken. Maar ’s ochtends kun je dat warme laagje nog wel gebruiken. Denk ook aan een sjaal, muts en handschoenen, op de koudste dagen heb je het zeker nodig.