Mia Dion Jasper Suyk Avrotros

Kritiek

Wat een groot muzikaal feest zou moeten worden, dreigt voor Nederland uit te gaan lopen op een domper van jewelste. Mia Nicolai en Dion Cooper worden, nadat ze bij eerdere optredens niet elke noot zuiver in de microfoon bliezen, met de grond gelijk gemaakt. Zullen ze tijdens de halve finale van het songfestival alle critici een poepie laten ruiken of bezwijken ze onder de druk met wederom een vals optreden? Bekend Nederland vreest het ergste. De sterren laten ons weten het duo te onervaren te vinden voor het songfestival. ’Het is gewoon heel erg’ en ’beschamend’, aldus de BN’ers over de jonge artiesten. Laten we hopen dat Mia en Dion op 9 mei voor een wondertje zorgen en iedereen omver blazen met hun gouden keeltjes. Maar vooralsnog zijn de verwachtingen niet al te hooggespannen en dat zal het duo ongetwijfeld diep raken.

Wie inmiddels ervaringsdeskundige is als het gaat om kritiek, is André Hazes. Zijn comebacksingle werd niet door iedereen met applaus ontvangen en ook de verkoop van zijn Ahoy-concert zou niet denderend verlopen. Maar daar ligt André niet wakker van. In plaats van stil in een hoekje te gaan zitten jammeren, pakte hij zijn koffers voor een reisje met Monique en hun zoontje. Even uitpuffen in Las Vegas. Zodra hij weer terug is, zal André alle zeilen moeten bijzetten om van zijn comeback alsnog een groot succes te maken. Maar met zijn Amsterdamse humor en ondeugende koppie zullen zijn fans hem ongetwijfeld toch weer omarmen. Zelf heeft de zanger er alle vertrouwen in dat het goedkomt. ”De kaartverkoop van Ahoy loopt gewoon hartstikke netjes. Ik ben blij met hoe we nu staan daar.”

Nog een blij ei in de showbizz: acteur Bas Muijs. Zijn terugkeer in ’GTST’ als Stefano Sanders voelt als een warm bad. Dat er ook kritiek is op zijn personage, raakt Bas niet. ”Ik vind het stiekem heel leuk dat ze mij vervelend vinden”, lacht de soapster over het commentaar.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Jasper Suyk/AVROTROS