Frank Jansen 17112022 Ajdj (4)

Laatste nieuws over scheiding Frank & Rogier: ‘Echt helemaal vrij!’

Er is weer nieuws rondom de scheiding van Frank & Rogier. Met deze meest recente ontwikkeling zijn de twee echt helemaal van elkaar af. Frank: “Net voor de kerst, heerlijk!”

Het hele afgelopen jaar waren Frank Jansen (76) en zijn ex-man Rogier Smit (48) in het showbizznieuws vanwege hun vechtscheiding. De twee interieurstylisten die zo bekend werden met ‘Paleis voor een Prikkie’ stonden in augustus al tegenover elkaar in de rechtbank om na 21 jaar officieel van elkaar te scheiden. Hoewel de huwelijksbreuk toen werd beklonken, zaten er nog wel wat haken en ogen aan het vervolgtraject, want Rogier eiste van alles van Frank.

Er gingen wilde verhalen rond dat Rogier allerlei schadevergoedingen van Frank zou hebben geëist, waaronder 10.000 euro per maand voor de afwikkeling van de scheiding. Rogiers eisen werden in augustus niet in de rechtbank behandeld, zo vertelde Frank destijds aan Party: “Het grappige is, dat het wel allemaal is besproken, maar juridisch wordt het niet opgenomen in de zaak. Er werd alleen maar over de scheiding gesproken en niet over de financiële afhandeling. De afspraak die is gemaakt, is dat beide partijen er onderling via wederzijdse accountants proberen uit te komen. Dat is niet zo moeilijk hoor, want ik heb een beetje geld van Rogier te vorderen en Rogier heeft een beetje van mij te vorderen. Nou, dan zijn we zo klaar, toch?”

Dat laatste bedoelde Frank cynisch en achteraf blijkt zijn humoristische opmerking terecht, want het heeft toch weer drie maanden geduurd voordat de kogel echt door de kerk is. Frank vertelt ons zichtbaar opgelucht het laatste nieuws: “Net voor dit weekeinde is het commerciële compromis aanvaard. We hebben allebei wat water bij de wijn gedaan. Iedereen blij. Ik ben dus nu echt helemaal vrij: over en weer is er niets meer!”

Frank gaat met een heerlijk gevoel de kerst in, zo vertelt hij Party: “Dat het uiteindelijk zo snel is gegaan, ligt ook aan m’n fantastische advocaat, Koos Hennephof. Die heeft samen met mijn adviseurs onderhandeld met geloof ik de vierde advocaat van Rogier. Ik had hen een beetje speelruimte gegeven en daardoor werden ze het snel eens. Net voor de kerst dus. Heerlijk!”

Frank Rogier Insta 2
Foto Instagram

Foto Frank: Andries Jelle de Jong