Placeholder

Lachen

Vrouwen hebben 50% meer kans op een winterdip dan mannen, zo kunt u deze week lezen in onze rubriek Seks & Relaties. Om te voorkomen dat we met z’n allen in een winterdepressie zakken, is het zaak om zoveel mogelijk te lachen. Gelukkig zijn er altijd wel mensen te vinden die de lach aan hun broek hebben hangen; Piet Bambergen was zo’n man. Met De Mounties heeft Piet menig Nederlander scheurbuik van het lachen bezorgd. Mijn familie bleef, net als bijna iedereen in die tijd, thuis voor Piet Bambergen en zijn kompaan René van Vooren. Massaal zaten we te gieren om de malle fratsen van Piet op onze zwart-wit televisie. Sinds hij in 1996 overleed aan een hartaanval, is het stil in huize Bambergen. Zijn weduwe Lenie (79) praat met Party over het gemis. ”Het blijft een groot drama.” Piet zorgde nou eenmaal voor veel leven in de brouwerij met zijn grappen en grollen.

Nog iemand die de lach aan zijn kont heeft hangen: Youp van ’t Hek. Zijn zalen zijn al jaren in no time uitverkocht; ook in Papendrecht was het onlangs volle bak voor Van ’t Hek. Maar het publiek verging het lachen al snel toen bleek dat Youp vanwege gezondheidsproblemen de show moest stoppen. Een hartritmestoornis. Niets aan het handje, volgens Youp. Maar is dat wel zo? Lees er alles over in deze Party.

Humor is natuurlijk heel persoonlijk. Zo heb ik zelf nooit veel gehad met De Lama’s, maar vele duizenden landgenoten hingen in de gordijnen als Ruben Nicolai en zijn kompanen hun komische stukjes opvoerden. Over humor valt wellicht te twisten, maar dat Ruben een knappe vent is, daarover valt niet te discussiëren. Dat is gewoon zo. Dit lijkt de blonde schone met wie we Ruben wisten vast te leggen, ook te vinden (zie pagina 4). Hangt er liefde in de lucht? Over liefde gesproken: op Kerstavond is het weer tijd voor Robert ten Brink en ’All You Need Is Love’. In onze extra dikke tv-gids vindt u alle programma’s die tijdens de feestdagen op de buis te zien zijn. Er zit vast wel iets tussen waar u onbedaarlijk van gaat lachen.

 

 

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie