Laura Fygi: wokegebeuren gaat te ver

De laatste tijd is er in de showbizz veel te doen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Wat vind jij daarvan, vroegen we aan Laura Fygi? ”Ik heb daar gelukkig nooit wat mee te maken gehad. Natuurlijk keur ik wangedrag niet goed, maar het is nu wel een golf. Iedereen lijkt wel wat gedaan te hebben… Ik denk dat het hier en daar misschien iets te ver gaat. Als iemand een knipoog krijgt, wordt er meteen gezegd dat het grensoverschrijdend gedrag is. Schei toch uit! Ik ben daar te nuchter voor. Kijk: verkrachting is iets heel anders. Maar wanneer een vent een hand op mijn kont legt, ga ik niet meteen klagen. Ik zeg dan: ’Sodemieter op!’ Ik heb altijd mijn mond opengedaan als iets mij niet aanstond. Of iemand krijgt voor mijn part een mep van mij.”

Gewoon een compliment

“Van 1984 tot 1989 maakte ik onderdeel uit van meidengroep Centerfold, dat zeer uitdagend was. Ik daagde zelf uit en dan moet je ook mans genoeg zijn om dat te weren en achteraf niet gaan lopen klagen.” Maakten mannen in je Centerfoldtijd seksueel getinte opmerkingen naar je? ”Ja, maar ik zie dat niet als iets negatiefs. Als iemand tegen mij zei: ’Wat was jij een lekker geil wijf’, nou sorry hoor, dan vond ik dat een compliment! Het is hoe je het zelf opvat. Dat hele wokegebeuren van nu gaat ook allemaal te ver, vind ik.”