Laura Ponticorvo Insta

LAURA PONTICORVO is veranderd in een leeuwin

De wens om moeder te worden kwam pas laat bij Laura Ponticorvo. “Ik denk dat ik 33 was toen ik dacht: nu zou ik wel graag mama willen worden. Gelukkig is het ons gegund en is het gelukt. Ik heb nu een meisje van twee (Giulia, red.) en een jongetje van drie maanden (Cinco, red.) en dat is heel leuk.”

Heeft het moederschap jou veranderd?

”Ja, ik ben echt een leeuwin geworden die haar welpjes beschermt, haha. Waar ik me voorheen weleens druk om kon maken, of bepaalde situaties, dat boeit niet meer. Want zodra je moeder wordt, staan je gezinnetje, je kinderen op één. Zolang het goed gaat met je kleintjes, maakt de rest allemaal niet meer uit. Ik ben daardoor veel relaxter geworden. Wat niet kan, kan niet. Ik verkoop veel vaker ’nee’ omdat ik de tijd wil hebben om met mijn kinderen samen te zijn. Dus ja, ik heb veel meer rust nu ik moeder ben. Ik voel ook niet meer zo’n prestatiedruk, want de grootste prestatie die ik heb geleverd, is mama worden en mama zijn en dat neemt niemand me meer af. Het moederschap is het allermooiste wat er is.”

Beeld: Instagram