Placeholder

Lepeltje-lepeltje maakt gelukkig

Wat is er nou fijner dan na een lange werkdag in de armen van je geliefde kruipen en lepeltje-lepeltje in slaap vallen? Goed nieuws! Deze slaaphouding is namelijk niet alleen heel erg prettig, het zorgt ook voor een gelukkige relatie én een betere band met je man.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat stellen die elke avond lepeltje-lepeltje in slaap dommelen, gelukkiger zijn en een betere band hebben. Wanneer je namelijk een kussen deelt met je grote liefde, ben je beter in staat om je af te sluiten van geluiden waardoor je in een diepe slaap valt en beter tot rust komt. Toch is lepeltje-lepeltje slapen óf knuffelen niet alleen goed voor de nachtrust.

Het onderzoek toont aan dat het onbewust ook invloed heeft op je relatie en seksleven. ”Knuffelen roept bij stellen vooral positieve emoties op. Zo voelen koppels die vaak knuffelen of innig in slaap vallen zich geliefder én leidt een omhelzing vaker tot seks”, vertelt onderzoeker Robin Edelstein.Wie denkt dat manlief daarom vaak uit is op een knuffel voor het slapengaan, heeft het mis. ”We hebben geen verschil gevonden tussen mannen en vrouwen op het gebied van knuffelen. Zowel de reden van de knuffel als het aantal knuffels op een avond verschilt nauwelijks”, aldus de onderzoeker. Welterusten!