Roxeanne En Dre Hazes Repeteren Voor Holland Zingt Hazes

Leuke dingen

Ze zit bijna vijftig jaar in het vak, maar in plaats van een groots jubileumconcert voor te bereiden, zoekt Anita Meyer liever de luwte op. Ze vindt het heerlijk om te zingen, maar al die poespas eromheen hoeft voor de Rotterdamse niet meer. Eén of twee optredens per week vindt ze meer dan genoeg en daarnaast geniet ze lekker van het oma-zijn van haar bonuskleinkinderen en het reizen met haar partner Martin. Anita probeert haar agenda tegenwoordig niet meer helemaal vol te plannen: ”Zodat ik wat meer vrije tijd voor mezelf kan creëren. Het kan allemaal wel financieel steeds groter en meer, maar op een gegeven moment heb je alles wat je hartje begeert. Als je vervolgens dan de tijd niet hebt om ervan te genieten, ben je eigenlijk alsnog arm.”

Wie net als Anita de zaken op een lager pitje wil zetten, is Hans Kazàn. De illusionist heeft een leven lang gegoocheld, maar vindt het nu hij zeventig is tijd om het wat rustiger aan te gaan doen. Al hangt hij zijn goochelstok nog niet helemaal aan de wilgen: ”Ik wil me wat meer toeleggen op de lezingen die ik geef, omdat ik dat gewoon het leukste vind. Maar magic zit natuurlijk ook verwerkt in mijn lezingen, want als Hans Kazàn ergens komt, dan komt hij natuurlijk niet weg zonder een goocheltruc te hebben gedaan.”

Tineke de Nooij heeft juist helemaal geen zin om het rustiger aan te doen. De 82-jarige radio-dj is onlangs verhuisd naar het Rosa Spier Huis, een verzorgingstehuis voor kunstenaars. Waar Tineke in haar Baarnse bungalow langzaam vereenzaamde, heeft ze de zin in het leven nu gelukkig weer helemaal hervonden. ”Mijn leven is zó veranderd, ik heb het hier helemaal naar mijn zin. Ik heb allerlei leuke plannen die ik hier kan gaan doen en organiseren.”

Ook Patty Brard heeft leuke plannen. Ze wil namelijk dolgraag opnieuw trouwen met haar grote liefde Antoine. Speciale gast wordt deze keer haar dochter Priscilla. ”Ik word haar bruidsmeisje.” Hoe leuk is dat?!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: ANP