Huisdiergeheimen 2

Lief en leed

Heeft u ook zo’n zin in het nieuwe jaar? Laten we hopen dat 2023 voor eenieder zorgeloos wordt. Want het afgelopen jaar was dat lang niet altijd het geval. Met een oorlog, torenhoge energieprijzen en een economische crisis was 2022 juist een enorm zorgelijk jaar. En dan hebben we het nog niet eens over het persoonlijke leed dat sommigen van ons voor hun kiezen kregen. Ook in de showbizz wisselden tranen van verdriet en geluk elkaar in rap tempo af. Daar waar Anouk het niet droog hield bij haar publieke huwelijk op het Malieveld, stroomden de waterlanders bij Gerard Joling toen hij voorgoed afscheid moest nemen van zijn lieve moedertje. Tot op de dag van vandaag heeft Geer moeite met het gemis. Toch heeft hij zijn leven weer opgepakt.

Net als Waylon, die zichzelf weer bij elkaar raapte nadat hij als vreemdganger werd ontmaskerd. Dat Waylon zijn vriendin Bibi bedroog toen ze hoogzwanger was, schoot bij velen in het verkeerde keelgat. De ooit zo stoere rocker legde op tv uit dat zijn slippertje te wijten was aan zijn ’haperende liefdesgereedschap’. Maar dat vonden velen een wel héél slap verhaal. Een slap showbizzjaar was het echter zeker niet.

De Meilandjes lieten hun verhuisdrift weer eens de vrije loop, Glennis Grace ontpopte zich tot de Hulk in de Jumbo en Emile Ratelband kreeg zijn negende kind. Emile hoeft zich met al die kinderen in ieder geval niet druk te maken of er iemand voor hem zorgt als hij dat zelf niet meer kan. Want aan je oude dag in eenzaamheid slijten, daar moet niemand aan denken. Toch voelen veel senioren zich heel erg alleen.

Karin Bloemen wil hier verandering in brengen. Ze zet zich in voor het Ouderenfonds en probeert eenzame ouderen een beetje op te vrolijken. Dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen… Eens een praatje maken met die oudere buurman of een kop koffie drinken met die dame die altijd alleen zit in het cafeetje op de hoek. Een beetje aandacht voor elkaar, een lief woord, een klein gebaar… Een goed voornemen voor 2023? Ik vind van wel!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte