Liefdessores

Het komt in de beste huwelijken voor dat het thuis even niet meer zo gezellig is. Als de liefde nog diep genoeg zit, dan is het zaak te vechten voor elkaar. En kom je er samen niet uit, dan zijn er altijd nog deskundigen die een handje kunnen helpen. Zo lagen Marco en Leontine Borsato op de pijnbank bij een psycholoog om in een stressvolle periode hun huwelijk weer nieuw leven in te blazen. Met succes. De twee overleefden de relatiedip en zijn nu gelukkiger dan ooit. Al zingen zijn vrouwelijke fans nog zo hard ’Nee, jij hoeft niet naar huis vannacht’, na een optreden rijdt Marco nog altijd met gierende banden richting de mooie moeder van zijn kinderen.

Zijn collega Ernst Daniël Smid heeft even geen haast om thuis te komen. Nadat hij zijn baritonstem ergens in het land heeft laten brommen, scheurt hij met tegenzin naar zijn woning. Er wacht daar namelijk niemand meer op hem. Zijn relatie met nagelstyliste Aly is definitief over en uit. Ernst Daniël Smid is weer vrijgezel.

Ook de relatie tussen Ingrid Horst en haar boer Johan heeft helaas geen happy end. In 2013 waren wij getuige van hun ontluikende liefde in ’Boer zoekt Vrouw’. Ingrid wist alle naar liefde hunkerende vrouwen van het erf te jagen en boer Johan, die toegaf nog nooit eerder een vriendin te hebben gehad, om haar vinger te winden. Na een paar jaar lepeltje-lepeltje te hebben gelegen op Johans Deense boerderij, heeft de boer haar laten weten toch liever in zijn uppie verder te gaan. ”Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt”, zo huilt Ingrid bij ons uit.

Dat de prijs voor de liefde soms hoog is, weet Dreetje Hazes als geen ander. Zijn liefde voor Monique kostte hem namelijk de relatie met zijn moeder en zusje. De ruzie tussen de drie duurt nu al jaren, en dat terwijl ze altijd zo jaloersmakend hecht waren. Doodzonde! Misschien moet Dreetje maar weer eens goed luisteren naar de wijze lessen die zijn ouweheer ooit op plaat zette. André Hazes zong, als ik mij niet vergis, luid en duidelijk: ’Liefde, wat is dan liefde? VERGEVEN, hoort ook bij de liefde’. I rest my case.

Tot volgende week,

Chantal Braspenning
Hoofdredactie