Lil Kleine Boef Herinnering

Lil Kleine en Boef breken Spotify-record met hun single ‘Herinnering’

Vrijdag 10 februari verscheen de nieuwe single “Herinnering” van Lil Kleine en Boef. De single kwam binnen op nummer 1 en behaalde op de eerste dag maar liefst 846.004 streams op Spotify in Nederland. Hiermee hebben zij een nieuw record op hun naam staan: dat van de meest gestreamde track op de eerste dag na release in Nederland ooit.

Zij laten singles als Tout es Bon van Boef zelf (697.000), maar ook Verleden Tijd van Lil’ Kleine zelf & Frenna (670.000 streams) en Tigers van Bilal Wahib (652.000) achter zich.

Met dit record maakt Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, een succesvolle come back na een turbulente periode. Een hoofdstuk in zijn leven dat hij graag achter zich laat. Scholten laat weten zich te willen concentreren op de toekomst. Op dit moment werkt hij hard aan een nieuw album. 

Naar aanleiding van het verschijnen van de nieuwe single met Boef plaatste de rapper een verklaring met een reactie op de situatie die is ontstaan uit zijn relatie met de moeder van hun zoon.

 “Muziek is mijn uitlaatklep. Dat is het al geweest sinds ik 8 jaar ben. Ik brak door op mijn 16e en heb ongelooflijk veel succes gekend en records verbroken. Dit bracht mij ontzettend veel moois maar had ook een donkere kant. Roem, geld, drank en drugs is een gevaarlijke cocktail. Vanuit die cocktail ben ik in een relatie gestapt. In die relatie is het slechtste van ons beide naar boven gekomen maar is ook het allermooiste wat er is ontstaan; Lío.

De pijn en gemis die ik een jaar lang heb gevoeld omdat ik hem niet kon zien of spreken is echt een nachtmerrie geweest. Maar hij is ook de reden dat ik de strijd met mezelf aan ga en probeer een beter mens te zijn die betere keuzes zal maken. Ik zal nooit de ideale schoonzoon zijn. Maar ik wil mezelf ook nooit meer verliezen. Ik heb heel lang getwijfeld of ik de tekst op de single van Boef moest doen. Zeker nu ik eindelijk weer contact heb met mijn kind. Maar dit komt uit mijn hart en moest er een keer uit. Ik ben al heel lang stil, en heb nooit mijn mond opengetrokken, of met modder gegooid. Er zijn zoveel verhalen over mij waarin ik mezelf totaal niet herken. Op dit nummer vertel ik mijn kant van het verhaal. Aan het einde van de dag zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen keuzes. Voor mij is dit nummer een manier geweest om een hoofdstuk af te sluiten en hoop ik dat de toekomst er voor iedereen positief uit ziet.

Unnamed