linda-hakeboom

Linda Hakeboom sloeg documentaire Nikkie de Jager eerst af

Nikkie de Jager (26) – ook wel bekend als YouTuber NikkieTutorials – heeft uren aan beeldmateriaal van zichzelf op haar YouTube-kanaal staan. Maar daarin zie je niet hoe het er achter de schermen in het leven van de YouTuber aan toe gaat. Daarom liet Nikkie zich 2,5 jaar filmen door beste vriendin en documentairemaakster Linda Hakeboom (35). Maar dat de twee zouden gaan samenwerken, was niet vanaf moment één duidelijk.

“Normaal gesproken als ik met iemand ga samenwerken spreek ik altijd af: we gaan een documentaire maken en dan zien we daarna wel of we vrienden worden of niet,” vertelt Linda aan RTL Boulevard. “In dit geval was het andersom; Nikkie was al een hele goede vriendin van mij voor ik de camera aanzette. Ik moest echt bij mijzelf ten rade gaan of ik dit goed kon doen als documentairemaker.”

Uiteindelijk bleek het voor het duo juist in hun voordeel te werken. “We waren al zo gewend om om elkaar heen te hangen dat we het hele stuk van elkaars vertrouwen winnen hebben overgeslagen en we zijn eigenlijk meteen de diepte in gegaan,” stelt Linda. “Je ziet van veel influencers alleen de glamorous kant, maar dat is niet het hele verhaal. Nikkie is eigenlijk een heel gevoelig Aagje, daar is ze heel open over en ik vind het heel mooi om juist die hele kwetsbare kant te laten zien.”

Beeld: Instagram