Laatste Uitzending Van Late Night Met Humberto Tan

Louis van Gaal: breuk in heup, maar toch coachen

Louis van Gaal kan het Nederlands elftal gewoon coachen voor en tijdens het cruciale WK-kwalificatieduel met Noorwegen van dinsdagavond. De zeventigjarige bondscoach heeft een breukje in zijn heup opgelopen en zit daardoor in een rolstoel.

Van Gaal gleed zondagavond uit toen hij zijn fiets neerzette bij het spelershotel. “Lichamelijk is het niet goed, maar mijn brein werkt nog steeds. Ik kan alles doen”, zei de Amsterdammer maandag op een persconferentie. Hij sprak noodgedwongen via een videoverbinding vanuit het nabijgelegen spelershotel.

“Er zijn middelen die ter beschikking worden gesteld, zoals een rolstoel en een buggy. Het ziet er niet uit, dat begrijp ik ook wel. Maar volgens mij is coaching verbaal en doe je dat met het brein. Ik heb alles gedaan wat ik normaal ook gedaan zou hebben, al heb ik wel veel pijn.”

Van Gaal volgde de afsluitende training eerder op maandag vanuit een buggy, die werd bestuurd door Henk Fraser. De assistent-trainer zorgde ervoor dat Van Gaal de verrichtingen van de internationals van dichtbij kon volgen.

De bondscoach weet nog niet precies hoe hij dinsdagavond op het veld van De Kuip zal komen. “Ze zijn nog aan het zoeken naar een oplossing. Ik weet dat daar een lift is, daar gaat het om. Ik ben altijd positief ingesteld.”

bron: nu.nl / foto: Hollandse Hoogte