Laatste Uitzending Van Late Night Met Humberto Tan

Louis van Gaal heeft prostaatkanker: ‘vrij agressieve vorm’

In de aanloop naar de documentaire over Louis van Gaal, die volgende week in première gaat, was de bondscoach te gast bij de talkshow van Humberto. Daar vertelde Van Gaal dat er eind 2020 prostaatkanker bij hem werd ontdekt.

“Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet. Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je dood gaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ben 25 keer bestraald. Dan heb je wel een hoop management te doen, om dan door het leven te gaan.”

Verborgen

De bondscoach hield zijn ziekte lange tijd geheim, ook tijdens trainingskampen van Oranje. Van Gaal wilde liever niet dat het slechte nieuws voor onrust zou zorgen in de spelersgroep. Daarom ging hij ’s avonds naar het ziekenhuis voor zijn behandelingen: “Ik had wel een voorkeursbehandeling in het ziekenhuis. Ik mocht via de achteruitgang naar binnen als ik naar een afspraak ging. Meteen werd ik dan in een andere kamer geduwd. Ik ben geweldig behandeld. Je vertelt het verder natuurlijk aan vrienden en familieleden. Dat er alsnog niets naar buiten is gekomen, zegt ook iets over mijn omgeving. Dat is wel knap.”

Onzekerheid

Of de bondscoach mee kan naar het WK in Qatar, is niet honderd procent zeker. Zelf hoopt hij gewoon bij het toernooi aanwezig te zijn. “Ik heb ongelooflijk veel wilskracht om door te gaan. Deze spelersgroep is een cadeautje op latere leeftijd.”

bron: Panorama.nl / foto: Hollandse Hoogte