Lubach doneert 283.000 euro aan Rode Kruis door t-shirt-actie

Arjen Lubach (40) zette met zijn televisieprogramma ‘Zondag met Lubach’ een ‘Lubag-t-shirt-actie’ op in maart. Hiermee heeft hij ruim 283.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis. De redactie heeft bekend gemaakt dat het geld recentelijk aan de organisatie is gedoneerd.

De actie ontstond in reactie op een item wat Lubach maakte over het bedrijf RUMAG. In de uitzending leverde de presentator kritiek op het marketingbedrijf, die winst zou maken met een benefietactie en plagiaat zou hebben gepleegd. RUMAG haalde geld op voor het goede doel met een t-shirt met de opdruk ‘Ik.geloof.in.jou.en.mij’, een tekst die is afgeleid van het lied Avond van Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh. Lubach maakte in reactie daarop een shirt met ‘Ik,geloof,in,jou,en,mij’.

RUMAG, bekend van de grappig bedoelde teksten met punten tussen elk woord, ontkende in eerste instantie winst te maken met de benefietactie. Maar nadat diverse bedrijven zich van het platform distantieerden, stapte topman Thijs van der Heide uiteindelijk op.