Mabel Instagram

Mabel van Oranje had een zeer speciale band met haar overleden zus

Nicoline Wisse Smit (52), de zus van prinses Mabel, is vorige maand overleden aan kanker. Er is in besloten kring afscheid van haar genomen. Heel verdrietig voor de prinses die al zo veel verdriet heeft moeten verwerken in haar leven.

Mabel en Nicoline Wisse Smit samen veel meegemaakt

Mabel had een enorm goede band met haar zus. Ook omdat ze samen zoveel hebben meegemaakt. Zo verloren Mabel en Nicoline (en hun zus Eveline) op jonge leeftijd hun vader. Haar vader overleed bij een schaatsongeluk. Vervolgens werd Mabel op jonge leeftijd weduwe toen haar man, prins Friso overleed na een ski-ongeluk. En nu heeft het noodlot weer toegeslagen. De zus van Mabel is overleden na een hard gevecht tegen kanker. Heel verdrietig.

Prinses Mabel troost dochter Lotte van Nicoline Wisse Smit

Nicoline laat een dochter achter, Lotte. Mabel zal zich samen met haar moeder ontfermen over haar. Eerder was ze getrouwd met Hugo Crombag, een huwelijk dat uitmondde in een scheiding. Later kreeg ze een relatie met Robert Jan Galema.

Prinses Mabel reageert op overlijden zus Nicoline

“De strijd van Nicoline met haar vreselijke ziekte heeft ons allen diep geraakt,” vertelt Prinses Mabel in Story. “Haar kracht en positiviteit in deze zware tijden waren buitengewoon.”