Uitreiking Zilveren Nipkowschijf En Zilveren Reissmicrofoon 2020

Marc-Marie Huijbregts aangevallen

Marc-Marie Huijbregts is vrijdagochtend aangevallen op de fiets. Dat deelt hij op Instagram. De cabaretier is naar eigen zeggen keihard in zijn gezicht geslagen door een vrouw in de binnenstad van Amsterdam.

De 56-jarige Huijbregts was aan het fietsen over de Herengracht en probeerde een langzaam rijdende auto te passeren. “Maar die stuurde juist mijn kant op en toen belde ik”, legt hij uit. Vervolgens stapte een vrouw uit die hem begon te slaan. Ook werd hij uitgescholden, vertelt hij.

De cabaretier is erg geschrokken van het incident. De personen in de auto waren volgens hem “knettergek”. Huijbregts heeft de politie gebeld en gaat binnenkort aangifte doen. Hij is nog op zoek naar een getuige die hem daarbij kan helpen. Op Twitter plaatst hij een oproep: “Zou het lieve meisje dat erbij was toen ik vanochtend op Herengracht werd aangevallen zichzelf willen melden. Dank.” Wel heeft hij het kenteken van de auto genoteerd en heeft hij een foto gemaakt van het echtpaar in de auto.

Het gaat inmiddels wel weer goed met hem, vervolgt hij. Wel wil hij graag ophelderen dat het niet een “homofobe aanval” was. “Er werd natuurlijk uiteindelijk ‘vieze homo’ geroepen maar het echtpaar viel me niet aan omdat ik homo was maar vanwege mijn fietsbel”, aldus Huijbregts.

Politie Amsterdam

Onder de berichten op sociale media stromen de steunbetuigingen binnen voor Huijbregts . “O, MM! Wat erg. Godsamme. Sterkte. Ik hoop dat het meisje zich meldt”, reageert Georgina Verbaan.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie laat aan Shownieuws weten bekend te zijn met het incident. “Er is aangifte ingepland. Zodra de aangifte binnen is, zullen we nader onderzoek doen naar wat er zich heeft afgespeeld.”

bron: Shownieuws / foto: Brunopress