Marco Bakker 07042023 Ajdj (18)

Marco Bakker: sympathie voor Marco Borsato en Tom Egbers

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg leidt Marco Bakker (85) met zijn vrouw Willeke van Ammelrooy (79) een rustig en teruggetrokken leven. Maar dat betekent niet dat de twee geliefden niet meer werken, in tegendeel: Willeke staat in de theaters met ‘The Mousetrap’ en Marco gaat toeren met zijn nieuwe album. Party ging bij Marco op de koffie in Margraten en we troffen een fitte tachtiger aan die kritisch is op het huidig medialandschap: “Ik heb grote moeite met de narigheid waarmee bekendheden worden uitgeschakeld. Neem nou Marco Borsato, Marco is kapot. Die komt niet meer terug. Ali B. wil ik het niet over hebben, want die ken ik niet. Ik vind het heel erg wat er gebeurt momenteel, zeker met Marco Borsato. Zijn ene zaak is geseponeerd, er loopt nog een andere zaak, maar veroordeeld is hij al: door de media. Natuurlijk met alle respect voor jullie blad en ik bedoel het in zijn algemeenheid, maar de media hebben samen met elkaar wel een bepaalde invloed die niet altijd positief is. Begrijp me goed: artiesten hebben de media ook nodig, daarvan gaf ik je zojuist een voorbeeld wat betreft onze kaartverkoop in Carré een paar jaar geleden. Maar als je ziet wat ‘De Volkskrant’ onlangs heeft gepubliceerd over Tom Egbers… Ik ken hem heel goed en we zijn heus niet allemaal zulke brave jongens geweest in het verleden. Maar ook Tom is gewoon kapot. En zijn vrouw Janke Dekker ook. Het zijn ontzettend aardige, lieve mensen. Ik hoop dat Tom terugkomt, want hij is een heel goeie.”

Foto: Andries Jelle de Jong