Marco Schuitmaker Sterrennl

Marco Schuitmaker had een engel z’n schouder

In ’Vriendin’ vertelt Marco Schuitmaker, zanger van ’Engelbewaarder’, dat hij meer dan eens een engeltje op zijn schouder heeft gehad. ”Ik ben een ongelooflijke kluns, een pechvogel ook.” Zo brak Marco toen hij een jaar of tien was verschillende botten doordat hij op vakantie in Italië slechts gekleed in een zwembroek met een stepje van een steile berghelling afging. Ook kreeg hij op zijn zestiende een brommerongeluk. ”Ik vloog uit de bocht en kreeg daarbij de standaard van de scooter in mijn been. Het was een behoorlijk diepe wond. In het ziekenhuis hebben ze het schoongemaakt en gehecht. Een paar dagen later ging het alsnog ontsteken. Ik had er geen goed gevoel bij. Iets zei me: je moet terug naar het ziekenhuis. Dat hebben we toen gedaan. Mijn gevoel bleek te kloppen. De artsen zeiden zelfs: ’Als je een dag later was gekomen, was het vermoedelijk slechter afgelopen voor
je.’ Dus ja… daar is wel een engelbewaarder aan te pas gekomen.”

Foto: SterrenNL