Marco Schuitmaker 29092023 Ajdj (26)

Marco Schuitmaker probeert zijn succes te relativeren

Door zijn gigantische hit ‘Engelbewaarder’ is het leven van Marco Schuitmaker in korte tijd gigantisch veranderd. De hit is met goud en platina bekroond en hij heeft twee Buma NL Awards gewonnen. Heel Nederland zingt zijn knaller mee en hij wordt overal op handen gedragen. Wat doet dat met Marco? Aan Party vertelt de sympathieke hitzanger: “Mijn leven is in korte tijd compleet veranderd. Ik sta op alle grote festivals, er is megaveel media-aandacht, ik word uitgenodigd voor televisieprogramma’s en ik word ineens herkend op straat. Dat krijg je er allemaal gratis bij als je een populair liedje hebt gemaakt. Ik sta er nuchter in en ik verander er hopelijk niet door. In interviews vertel ik mijn verhaal hoe ik het voel en hoe ik over dingen denk. Natuurlijk staat mijn leven op z’n kop ten opzichte van de periode vóór ‘Engelbewaarder’. Maar ik blijf gewoon rustig en probeer te relativeren wat er allemaal met me gebeurt. Af en toe sta ik even stil bij het succes wat ik momenteel allemaal heb. Dat werkt voor mij heel goed.

Foto: Andries Jelle de Jong