Boogschutter Marianne Weber

Marianne Weber over Vader Abraham: ‘Als hij vóór jou geprogrammeerd stond, had je een probleem’

In de nieuwe Party reageren bevriende artiesten op het overlijden van Vader Abraham. Marianne Weber zegt: “Triest nieuws natuurlijk. Pierre was samen met Johnny Hoes één van de grondleggers van het volkse repertoire. Hij heeft heel, heel veel betekend voor de Nederlandse volksartiesten. Ik heb weleens dingen met hem opgenomen in de studio en hij is weleens bij me thuis geweest om dingen door te nemen. Nog voor het succes met ‘De Regenboog’ zei hij tegen mij dat ik ooit een hele dikke hit zou gaan scoren. Toen zei ik: ‘Meent u dat nou?’ Jaren later moest ik aan hem terugdenken, want toen kwam die dikke hit en realiseerde ik me dat hij toch gelijk had gekregen. Gelukkig heeft hij een mooie leeftijd mogen bereiken. De laatste jaren hoorden we maar weinig van hem. Dat zal zo zijn redenen hebben gehad. Ook al heeft hij een gezegende leeftijd gehaald, toch schrok ik van zijn overlijdensbericht. Hij heeft prachtige dingen gedaan. Ik ben met hem opgegroeid; het eerste liedje dat ik zong, was ‘Het kleine café aan de haven’ op de bruiloft van mijn ouders. Mijn kinderen, vooral mijn oudste, konden maar niet genoeg krijgen van zijn smurfenalbum. De teksten waren simpel maar de melodieën waren prachtig. Wat ik erg aan hem waardeerde, was dat hij Iedereen bedankte na afloop van een opname of optreden. Dus niet alleen het publiek maar ook alle mensen achter de schermen. Dat vond ik van zoveel respect getuigen… Als Pierre Kartner op een evenement vóór jou geprogrammeerd stond, had je een probleem, want hij kon maar niet stoppen. Als hij voor een half uur ingepland stond, dan werd dat 50 minuten of een uur. Dat was de pure passie waarmee hij optrad: hij was niet te stoppen. Er is ons een icoon ontvallen.”