Mart Hoogkamer Insta

Mart Hoogkamer breekt show na 16 seconden af: ‘Eerst netjes gevraagd niet meer te gooien’

Zanger Mart Hoogkamer heeft zijn optreden gisteravond tijdens de Pinksterfeesten in Beckum na zestien seconden afgebroken. Hoogkamer verliet het podium nadat zes bekers bier vanuit het publiek vlak voor hem op het podium belandden. ,,Ik sta gewoon mijn werk te doen, wat ik onwijs leuk vind. Ik vind het zwaar klote voor de mensen die wel voor mij gekomen zijn.” 

De artiest verdween vervolgens zonder ook maar een moment te twijfelen backstage, stapte bij z’n manager in de auto en vertrok in alle haast van het terrein. „We hebben nog geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen”, vertelt barmedewerker Anouk. 

Er kwam nog antwoord. „Toen we zeiden dat er heel veel teleurgestelde kinderen vooraan stonden, luidde het antwoord dat hij van zijn platenlabel niet terug mocht keren op het podium. En toen was-ie weg.”

Niet normaal

Hoogkamer zelf vertelt in een video op Instagram: ,,Na drie biertjes heb ik de mensen netjes gevraagd om niet meer te gooien. Toen kreeg ik er weer drie, dus dat zijn er zes in totaal. Ik ben weggegaan. Ik wilde ook niet meer gelijk op. Dat is logisch, want als je weer teruggaat, kan je er weer twintig verwachten. Dus ik ben netjes weggegaan. Nu wordt ervan gemaakt dat het niet normaal is dat je weggaat.”

Maar de zanger vindt het niet normaal dat je als artiest zes biertjes om je oren krijgt. ,,Ik sta gewoon mijn werk te doen, wat ik onwijs leuk vind. Ik vind het zwaar klote voor de mensen die wel voor mij gekomen zijn. Die een kaartje gekocht hebben om lekker mee te feesten en niet een kaartje gekocht hebben om bier te gaan gooien. Want dan ben je sowieso niet goed, denk ik.”

Het argument dat de biertjes niet raak waren, vindt hij onzin. ,,Als ik iets doe en ik raak niemand dan is het maar normaal?” vraagt Hoogkamer zich af. Bij het wegrijden van het terrein deed ook de organisatie naar eigen zeggen nog een poging om de boel te redden. De manager reageerde vanachter het stuur en gaf nul op rekest. De vraag om dan in ieder geval de gage terug te storten zorgde voor een reactie met een grimmige ondertoon. „Als jullie daar blij en gelukkig van worden, dan storten we het geld netjes terug.” Daarna vertrok het duo uit Beckum.

bron: AD / foto: Instagram