Ome Cor In Premiere

Martin van Waardenberg: uit het veld geslagen

Martin, je woonplaats Rotterdam is recent opgeschrikt door schietincidenten waarbij drie doden vielen. Hoe heb jij die bewuste donderdagmiddag ervaren?
”Ik wist helemaal niet dat dat gaande was. Op een gegeven moment kwam het in het nieuws voorbij en ja, dan ben je totaal uit het veld geslagen. Je denkt: wat is dit voor rare ontsporing van iemand.”


Wat leukers: door het succes van de vorig jaar december uitgekomen film ’Ome Cor’ heb je besloten om een tweede deel te maken. Ben je daar al mee begonnen?
”Het zit nog een beetje in de productiefase, dus we zijn locaties en acteurs aan het regelen. Maar we gaan wel in de herfstvakantie die nu komt een aantal dagen draaien, dus dan krijgt het wat meer vorm.”


De nieuwe film gaat ’Opa Cor’ heten, een idee van je oudste dochter Floortje…
”Op de première van ’Ome Cor’ zei ze: ’De volgende film wordt ’Opa Cor’.’ Wij dachten: hoe kom je daar nou bij? En toen viel het kwartje dat ze zwanger was! Een film over ’Opa Cor’ vond ik eigenlijk best wel een goed idee, waardoor we daarop door zijn gegaan. Met de eerste film ging het zo goed, die heeft gescoord bij de streamingdiensten, en zelfs bioscopen wilden ’m vertonen. Toen dachten we: als we een vervolg maken, moet er gekeken worden of die misschien eerst in de bioscopen kan en daarna alsnog bij de streamingdiensten. Hoe meer geld we ophalen voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis hoe beter het is natuurlijk, want het goede doel blijft eraan gekoppeld. Met ’Ome Cor’ hebben we een mooi bedrag bij elkaar gekregen: 120.000 euro. Echt te gek is dat. We zijn daar heel blij mee.”

Foto: Hollandse Hoogte