Jet Van Nieuwkerk Boekpresentatie

Matthijs van Nieuwkerk toont alsnog spijt

Het spijt Matthijs van Nieuwkerk “enorm” dat hij “niet iedereen een veilig en prettig gevoel” heeft gegeven op de werkvloer bij de talkshow De Wereld Draait Door (DWDD). Dat zegt Van Nieuwkerk in het vrijdagavond verschenen artikel in de Volkskrant, waarin tientallen oud-medewerkers hem beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag.

Extreme woede-uitbarstingen

Het ging volgens de medewerkers om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Een medewerker moest bijvoorbeeld op zijn knieën ten overstaan van zijn collaga’s excuses maken aan Matthijs van Nieuwkerk. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

In eerste instantie geen spijt

Volgens de Volkskrant wilde de 62-jarige presentator in eerste instantie niet ingaan op vragen van de krant. In een eerste verklaring zou hij geen spijt hebben betuigd en zou Van Nieuwkerk ook niet hebben gereageerd op het aantal medewerkers dat ziek was uitgevallen. In een latere reactie liet Van Nieuwkerk volgens de krant weten dat het hem spijt. “Nu zitten we met een aantal ongemakkelijke gedane zaken. Die nemen helaas geen keer, maar stemmen wel tot nadenken. Deze spiegel blijft in mijn kamer hangen.”