Schermopname (938)

Maxime Meiland probeert te stoppen met roken: ‘Alles of niets!’

Maxime Meiland (27): ‘Alles of niets’

Maxime Meiland is dit jaar één van de ambassadeurs van ‘Stoptober’, een initiatief om mensen te motiveren te kappen met roken. Ze zegt over haar rookgedrag: “Ik stop iedere keer met roken zodra Leroy op werkreis is. Hij was laatst twee weken weg en dan rook ik niet, maar als hij weer thuiskomt, ga ik toch weer de mist in. Voor 1 oktober ga ik mezelf er echt toe zetten. Dan staat er druk achter. Ik rook al vanaf mijn veertiende. Vroeger heb ik veel meer gerookt, ik denk dat ik nu zeven sigaretten op een dag rook. Sowieso na het ontbijt met een bakkie koffie, dan een beetje door de dag heen, ’s avonds ook weer met een bak koffie en nog een voor het slapen. En met feestjes, dan rook je toch meer. Ik doe mee aan Stoptober omdat ik er klaar mee ben. Ik heb twee kinderen. Claire wordt zich er nu bewust van, dus dit is het moment om het goede voorbeeld te geven. Ik geloof ook echt, dat als ouders roken, hun kinderen ook sneller gaan roken. Ze hebben dat beeld nou eenmaal meegekregen. Het lastigste zullen misschien ‘s ochtends en ’s avonds zijn, als we die meiden naar bed hebben gebracht en dan heel even met z’n tweeën met een bakkie buiten zitten. Mijn vader en moeder hebben altijd gerookt. Ze hebben nu ongeveer een jaar zo’n elektrische sigaret, waar een sigaretje ingaat. Daar zit wel nicotine in, maar geen teer of whatever. Zij zijn helemaal overstag. Maar voor mij is het alles of niets.”

Foto: Instagram