Maxime Meiland Insta

Maxime wint kort geding tegen vermeende verkrachter

Opluchting in kamp Meiland. Maxime Meiland heeft het kort geding gewonnen dat tegen haar werd aangespannen wegens smaad. De realityster mag haar biografie daarom gewoon blijven verkopen, oordeelde de rechtbank van Den Haag.

Meiland werd aangeklaagd door de man die ze in haar boek Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig beschuldigt van verkrachting. De vermeende dader, die in het boek niet bij naam wordt genoemd, ontkent. Hij eiste dat het boek uit de handel wordt genomen omdat hij last zou ondervinden van de beschuldiging, die volgens de man herleidbaar is naar hem.

De rechtbank oordeelde dat de beschrijving van Meiland “niet onrechtmatig” is. Zij hoeft de beschuldigingen dan ook niet terug te nemen.

Meilands advocaten Sébas Diekstra en Allon Kijl zijn blij met de uitspraak. “Dit was de enige juiste uitspraak vanuit juridisch oogpunt die er gedaan kon worden”, laten ze weten. “Als de rechter anders zou hebben beslist, dan zouden andere slachtoffers mogelijk ook niet meer naar voren durven te treden vanwege de dreiging van juridische consequenties.”

Bron: nu.nl / Foto: Instagram