Bas Muijs 15042022 Ajdj (26)

Méér drama voor Bas Muijs: ernstig auto ongeluk

Acteur Bas Muijs (47) krijgt het de afgelopen jaren enorm voor de kiezen. Eerst heeft hij een grote hartaanval, vervolgens wordt hij bedreigd en mishandeld en nu heeft hij een zwaar auto ongeluk gehad. Bij dat ongeval waren maar liefst vijf auto’s betrokken.

Angstaanjagend

Aan Omroep West doet Bas Muijs zijn verhaal. Hij was onderweg naar Den Haag, toen een auto zijn voertuig raakte en hij daardoor in een spin terecht kwam. “Dat het angstaanjagend was, is een understatement.” Volgens Muijs was het net alsof hij in een film terecht kwam. “Tussen alle auto’s door tolde ik. Ik ken zulke beelden alleen van autoraces die misgaan. En nu zat ik er zelf in.”

Heel veel pech of juist heel veel geluk

In 2021 moest Bas Muijs maandenlang moest herstellen van zijn hartaanval. Vorig jaar is hij gegijzeld, mishandeld en beschoten met een spijkerpistool. Die zaak loopt nog. Hierover zegt hij tegen Omroep West: “Natuurlijk kun je na drie heftige gebeurtenissen in korte tijd zeggen dat ik veel pech heb. Maar het had drie keer heel slecht kunnen aflopen en ik leef nog. Dan denk ik dat ik vooral heel veel geluk heb gehad.” Bas Muijs is al jaren gelukkig met zijn grote liefde, huisarts Sabine Vas Nunes , en hun drie kinderen Emma (9), Daan (6) en Annelie (3).

Beeld: Party/Andries Jelle de Jong