Placeholder

Meer en betere seks? Meer slapen!

Vrouwen die meer slapen, zijn sneller te porren voor andere dingen in bed. Dat blijkt uit een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers van de University of Michigan’s Sleep and Circadian Research Laboratory.

Zij volgden 14 dagen lang 171 vrouwen. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die een langere nachtrust genoten, meer en betere seks hadden. Een uur langer slapen stond gelijk aan 14% meer kans op seks, aldus CBS News. De afgelopen jaren is ‘het verband tussen slaap en seksueel functioneren’ grotendeels over het hoofd gezien, aldus de onderzoekers.

Meer slaap gaf een boost aan het seksueel verlangen, wanneer de variabele ‘stemming’ constant werd gehouden, zo meldt New York Times. De hoofdauteur van het artikel stelt dat meer slaap niet direct de oplossing is voor seksuele problemen. Mensen die problemen ondervinden, kunnen er wel op zijn minst voor zorgen dat ze goed uitgerust zijn: “Als er iets is wat vrouwen en hun partners kunnen doen om hun seksleven een boost te geven, is het elkaar genoeg nachtrust gunnen.”