Img 9692

Mega Piraten Festijn in Gelredome: spetterend Nederlandstalig muziekfestival

Het Mega Piraten Festijn in het Gelredome is inmiddels een feestelijke traditie. Ieder jaar worden er door het gehele land meerdere kleinere edities van het Mega Piraten Festijn georganiseerd met als knallende afsluiter het allergrootste evenement in het Gelredome van Arnhem. Party mocht als enige weekblad een kijkje achter de schermen nemen en bezocht de zangers en zangeressen van het Hollandse levenslied zelfs in hun kleedkamers! Haal gauw editie 10 van ons mooie weekblad, er staan interview en foto’s in van meer dan vijftien meezingende artiesten…

Zo spraken we bijvoorbeeld de altijd enthousiaste Vinzzent op het Mega Piraten Festijn Gelredome, die direct na Marco de Hollander zijn meest bekende single ‘Dromendans’ ten gehore mocht brengen. Vinzzent zegt ons: “Ik droomde hier vroeger van. Ik had het als kind eens voorbij zien komen, zo’n tent vol gezelligheid. Ik had me niet kunnen bedenken dat ik jaren later als vriend van de show mee zou mogen doen. Het is nog maar net begonnen, maar het is al één groot feest.”

Razenddruk heeft John de Bever het, die net twee andere optredens achter de rug heeft als hij dravend de artiesteningang binnenstormt. Zijn echtgenoot Kees Stevens staat hem binnen al liefdevol op te wachten om hem naar zijn kleedkamer te begeleiden.

Als we René le Blanc op het Mega Piraten Festijn in het Gelredome spreken vlak vóórdat hij de dampende hal plat gaat zingen, is hij opvallend kalm. “Ik ben helemaal niet gespannen. Ik zal je eerlijk vertellen: zo’n show voor dertigduizend man is makkelijker dan een klein groepje mensen die je van dichtbij allemaal aan zitten te gapen. Dat brengt voor mij veel meer spanning met zich mee dan zo’n grote mensenmassa, want ik zie toch geen gezichten en ogen in zo’n grote zaal.”

Img 9391
Vinzzent: “Ik had me als kind niet kunnen bedenken dat ik als vriend van de show mee zou mogen doen.”
Img 9664
John de Bever heeft al twee andere optredens achter de rug als hij arriveert op het MPF.
Img 9346
René le Blanc is kalm voor zijn optreden: “Ik ben helemaal niet gespannen”

Foto’s: Andries Jelle de Jong