Schermopname (445)

Merel Westrik vaste nieuwslezer bij De Coen & Sander Show

De Coen & Sander Show is vanaf komende maandag elke ochtend tussen 06.00 en 10.00 uur te horen op JOE. Presentatrice Merel Westrik wordt hun vaste nieuwslezer. Dat maakte het ‘nieuwe’ radiostation zojuist officieel bekend. Het is voor het eerst dat het populaire duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, eerder werkzaam voor onder meer Radio 538, zich stort op een ochtendshow.

,,Dit is een mega stap voor ons’’, zegt Sander Lantinga (47) tegen AD. ,,Wat je al hebt, is de ervaring en de chemie. Maar hoe je het gaat vormgeven en invullen? Dat moeten we helemaal opnieuw uitvinden.” Over het jarenlang te horen zijn in de middag: ,,Het werd iets sleetser en luier. Je kan zo terugvallen op ervaring dat je dit onbewust ook een beetje gaat doen. Je hoort straks een hernieuwde scherpte en energie.”

Lantinga werkt al twintig jaar samen met zijn radiopartner Coen Swijnenberg (44). Ook hij spreekt van een ‘super spannende’ tijd. ,,De ochtendshow is een heel andere tak van sport. Iets waar ik best een beetje tegenop zie, ook omdat het zo’n impact heeft op je leven. JOE werd al snel de zesde zender van Nederland, maar er zijn natuurlijk ambities om te groeien. Eerst moet de luisteraar ons weer zien te vinden.”

Bron: AD / Foto: JOE