Alexia 3 2 850x0

Moeder Máxima hield grote droom van Prinses Alexia tegen

Prinses Alexia had hele andere plannen dan een sabbatical houden. Maar haar moeder Koningin Máxima zette daar een dikke streep door. Dat is ook de reden dat de invulling van haar sabbatical nu een beetje vaag blijft. Beetje werken. Beetje leren. Echt concreet zijn de plannen van prinses Alexia nog niet.

Alexia wil zangeres worden

Toch loopt prinses Alexia al jaren met een helder plan over wat ze met haar leven wil gaan doen. Jammer alleen dat Máxima het niet wil hebben. Dat schrijft althans de Spaanse editie van het doorgaans goed ingevoerde blad Caras. Caras noemt Alexia ‘de rebelse prinses’, die regelmatig over de schreef ging. Volgens het blad wilde Alexia al op haar 12e meedoen aan The Voice Kids, maar zag Máxima dat niet zitten. De koningin zorgde er ook voor dat plannen voor een carrière in de muziek nooit tot wasdom zouden komen. De reden? Zoiets past niet bij een prinses!

Prinses Alexia ‘dan maar’ naar Groningen

Met haar internationale VWO-diploma op zak geniet ze nu dus van haar tussenjaar. Volgens goed ingelichte bronnen gaat ze daarna in Groningen studeren. Daar gaat ze vast bij Studentencorps Vindicat. Wat ze precies gaat studeren is nog niet bekend. Ze is overigens niet de eerste van het Nederlands koningshuis die naar het noorden gaat. Eerder studeerden de volgende royals daar:

Prinses Christina, studeerde pedagogiek, afgestudeerd in 1965
Maurits van Oranje-Nassau, studeerde economie, afgestudeerd in 1995
Marilène prinses van Oranje-Nassau, studeerde bedrijfskunde, afgestudeerd in 1994
Bernhard van Oranje-Nassau, studeerde economie, afgestudeerd in 1995
Annemarie Gualthérie van Weezel, Postdoc journalistiek