Musical Soldaat van Oranje vanaf september weer op de bühne

Na bijna zes maanden ‘gesloten’ te zijn vanwege de coronasituatie zal de hitmusical Soldaat van Oranje vanaf begin september weer worden hervat. Uiteraard zullen de coronamaatregelen hierbij in acht worden genomen.

In de hangar kan normaal gesproken een publiek van ongeveer 1100 man plaatsnemen. Vanwege de maatregelen zal nu slechts 30 procent van de zaal worden gevuld. Er zijn rijen stoelen uit het theater verwijderd en bij het placeren van de bezoekers worden tussen huishoudens twee stoelen vrijgelaten om de gezondheid van de gasten en de medewerkers van de productie te waarborgen. Door onder meer ‘eenrichtingsverkeer’ worden de 1,5 meterprotocollen van het RIVM en de overheid ook in de rest van het gebouw gewaarborgd.

De voorstelling in de TheaterHangar in Katwijk op 11 maart werd geannuleerd vanwege de coronamaatregelen. Op dat moment waren zo’n 70.000 bezoekers in het bezit van een kaartje voor vertoningen van de musical die niet meer door konden gaan. Ook stond de viering van de tiende verjaardag van de Nederlandse productie op 30 oktober 2020 gepland. Deze mijlpaal zou groots gevierd gaan worden, maar vanwege de coronacrisis wordt dit jubileum verschoven naar een later moment.