Nationale Haringpartij 21062023 Ajdj (122) André Kuipers

Nationale Haringpartij 2023: bobo’s borrelen & babbelen

Op kasteel De Haar in Haarzuilens verschijnt elk jaar in juni een bont gezelschap van artiesten, politici, sporters, topzakenlui en journalisten om te genieten van overheerlijke Hollandse Nieuwe. De aanwezige visdetaillisten van de 60e Nationale Haringpartij serveren ook nu weer alle gasten een exquise haring van bestaande bewezen topkwaliteit. Hoe het met de aanwezige prominenten gaat? Party gooide hier en daar een hengeltje uit…

Bijvoorbeeld televisiekok Sandra Ysbrandy (54) komt naar het visfeestje om de eerste haring te keuren. “Ik hou erg van gezond eten en zéker van de waanzinnig gezonde haring: er zitten veel eiwitten in, goede vetzuren én het is superlekker!” Als we Haringpartij-bestuurslid André Kuipers (64) met zijn biertje willen fotograferen, zegt de astronaut bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA ons vriendelijk: “Geen alcohol op de foto, dat gaat een eigen leven leiden.” Liever wordt hij even gekiekt bij een viskraampje, waar hij de boterzachte en aalgladde lekkernij soepeltjes in zijn keel laat glijden.

De rest van onze uitgebreide reportage inclusief een bonte verzameling foto’s van de gasten staat deze week in Party 27.

Nationale Haringpartij 21062023 Ajdj 144 Sandra Ysbrandy
Sandra Ysbrandy

Foto’s: Andries Jelle de Jong