Fred Van Leer 09022005

Ziek

Sinds corona de wereld in de greep houdt, doen we voorzichtiger dan ooit. We wassen de blaren op onze handen, lopen met een boog om mensen heen en zijn nog nooit zo snel door de supermarkt gesjeesd met ons mandje. Veel mensen blijven binnen, uit angst om ziek te worden. De eenzaamheid, vooral onder ouderen, was nog nooit zo groot. En dat is triest. Juist in deze zorgelijke tijd is een lieve knuffel zo wenselijk. Tineke de Nooij snakt ernaar; wat zou ze graag haar dierbaren even stevig tegen zich aandrukken. Maar ook Tineke moet voorzichtig zijn, ze wil immers niet besmet raken met corona. Was het altijd een zoete inval bij haar thuis, nu is het oorverdovend stil. Tineke: ”Ik wil niet dramatisch doen, maar een mens hoort niet alleen te zijn.”

Patricia Paay is eveneens als de dood voor het virus. ”Ik doe er alles aan om corona buiten de deur te houden.” Patries gaat evengoed geregeld langs bij haar hoogbejaarde moeder, even gezellig een bakkie doen en elkaar vasthouden in deze moeilijke tijd. ”Mijn familie is enorm van het knuffelen”, zo zegt La Paay. Wie haar liefdevolle knuffel nu goed kan gebruiken, is Fred van Leer. De stylist heeft er veel verdriet van dat er een sekstape rondgaat waarop hij te zien is. De beelden zouden volgens Albert Verlinde schokkend zijn.

Helaas is Patricia ervaringsdeskundige als het gaat om het lekken van een seksvideo. Ze weet als geen ander wat dit met je doet en kan zich dus goed verplaatsen in Fred. Ze is immers door eenzelfde hel gegaan. ”Ik wilde dood”, zei ze over die afschuwelijke periode. Gelukkig gaat het nu weer goed met Patries. Hopelijk krabbelt ook Fred van Leer weer uit dit diepe dal. Op internet steunen zijn fans hem massaal. Woedend is men over het lekken van Freds sekstape. Over de brute schending van zijn privacy stelt men furieus: ”Dit is gewoonweg ziek!”

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Gerelateerde artikelen