Martien Meiland 13121921

Neus

Maandenlang kreeg Wendy van Dijk felle kritiek voor haar kiezen. Volgens critici had de vrouw die een miljoenenpubliek scoorde met ’The Voice of Holland’ haar beste tijd gehad. Maar Wendy blijkt een langere adem te hebben dan velen wellicht hadden verwacht. Ze liet zich niet uit het veld slaan en werkte stug door. En het bewijs dat hard werken loont, is nu geleverd. Want met ’Wie Van De 3’ heeft Wendy een heuse kijkcijfer-hit in handen. Ze kan een lange neus trekken naar iedereen die kritiek op haar had. Al is het natuurlijk geheid scoren als je de populaire Martien Meiland in je ’Wie Van De 3’- panel hebt zitten. Martien heeft immers een grote schare fans. En die willen geen kreetje van de voormalig kasteelheer missen, dus stemmen ze massaal af op elk programma waarin hij schittert. Martien lijkt niets fout te kunnen doen…

Met de nadruk op ’lijkt’. Want nu de Meilandjes schaamteloos uit de school klappen over de bloederige kasteelruzie, waarin Maxime en voormalig huisvriendin Caroline de hoofdrol speelden, zou het tij zomaar kunnen keren. Dat de Meilandjes al die tijd hebben gelogen over de reden dat de beste vriendin van Martien het kasteel verliet, valt namelijk niet bij iedereen even goed. Martien hield indertijd stug vol dat Caroline oververmoeid was en daarom huiswaarts was gekeerd. Uit de felle reacties op internet blijkt dat veel mensen zich nu bij de neus genomen voelen.

Op internet geeft men de familie Meiland er flink van langs. De kritiek is niet van de lucht. Schande spreken de kijkers ervan dat er met modder naar Caroline wordt gegooid. ”Dat heeft ze niet verdiend”, klinkt het. Geluiden klinken dat het de familie allemaal om geld te doen is en dat ze daarom nu pas de kasteelruzie ter sprake brengen. Dit zou de verkoop van Martiens biografie immers alleen maar bevorderen. De waarheid? Geen idee. Maar dat de Meilandjes een neusje voor geld verdienen hebben, is een feit.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur