nick-simon

Nick en Simon krijgen compliment van Paul Simon

Het zangduo Nick & Simon is verrast door hun idool Paul Simon, zo deelde Kees Tol in een video op Instagram. Onlangs vertolkten de twee een nummer van Simon & Garfunkel, wat werd vastgelegd door een bijzondere gast, die de beste vriend van Paul Simon bleek te zijn.

Nick & Simon traden in juli op in Brielle en hun optreden werd daar bijgewoond door niemand minder dan Woody Harrelson. De Amerikaanse acteur, onder andere bekend van The Hunger Games, woont normaal gesproken op Hawaii en heeft daar een Nederlandse buurman, die hem mee had genomen op familiebezoek in de Zuid-Hollandse stad.

Tijdens het optreden brachten Nick & Simon onder andere het nummer Homeward Bound ten gehore, wat de buurman van Harrelson vastlegde op film. Na afloop werd het duo door Harrelson uitgenodigd om aan tafel na te praten. “Hij zei tussen neus en lippen door dat zijn beste vriend Paul Simon heet”, zegt Simon Keizer. De acteur vertelde dat hij het filmpje van hun optreden naar hem wilde doorsturen. “Ik vond het een beetje onwerkelijk”, zegt Nick Schilder hierover.

Later ontvangt Nick een wel heel bijzondere mail, namelijk een mail van Harrelson met daarin een videoboodschap van Paul Simon zelf. “Ik zag een video van jullie en het klonk erg goed”, vertelt de singer-songwriter.”Het klonk als Simon & Garfunkel.” “Ik wist echt niet wat me overkwam”, luidt de reactie van Schilder. “Dat hij ons heeft horen zingen en het echt vond klinken als Simon & Garfunkel. Dat is niet te bevatten”, vult Keizer aan.

Eerder dit jaar maakten Schilder en Keizer met Kees Tol het televisieprogramma Nick, Simon & Kees: Homeward Bound, waarin ze zich in het leven van hun muzikale idolen stortten. “De cirkel is wat ons betreft helemaal rond”, zegt Tol.

Eind augustus kondigde het muzikale duo aan in november een album uit te brengen, dat is geïnspireerd op de sound van Simon & Garfunkel.