Nick Simon Insta

Nick & Simon stoppen na zeventien jaar als muzikaal duo

Nick Schilder en Simon Keizer stoppen in het voorjaar van 2023 als muzikaal duo, heeft het management van het duo bekendgemaakt. Op deze manier ontstaat er na zeventien jaar ruimte voor “individuele creativiteit” en “al langer gekoesterde soloaspiraties” van de zangers. Wel blijven de twee samenwerken voor tv-programma’s die ze maken.Door onze nieuwsredactie

De laatste tijd gingen al geruchten rond: Nick & Simon zouden uit elkaar zijn gegroeid en zouden ieder hun eigen weg willen gaan. Begin augustus werd bevestigd dat er “soloplannen” waren, maar een definitief einde van het duo werd toen nog niet bevestigd.

“Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht”, vatten de zangers hun tijd als duo samen in een verklaring op Instagram.

De zangers geven maandag in de RTL 4-talkshow Jinek eenmalig tekst en uitleg over hun beslissing om te stoppen als duo. Ook vertellen ze dan meer over hun soloplannen.

Voordat Nick & Simon definitief stoppen, geven ze volgend jaar onder de noemer Nu Of Ooit nog een aantal afscheidsconcerten. Zo treden ze in maart nog op in Zwolle, Alkmaar en Hengelo.

Het allerlaatste concert vindt plaats op 10 april. Die dag staat er een groot afscheidsconcert op het programma in Rotterdam Ahoy, waar de zangers hun carrière als muzikaal duo zullen afsluiten. De kaartverkoop hiervoor is gestart.

bron: nu.nl / foto: Instagram