Nicol Kremers 15082022 Ajdj (4)

Nicol Kremers reed onder invloed van drank en drugs

Voor het weigeren van een bloedonderzoek kreeg voormalig Massa is Kassa-ster Nicol Kremers dinsdag in de rechtbank Breda een taakstraf van 80 uur (waarvan de helft voorwaardelijk) en een rijontzegging van 179 dagen opgelegd.

Op 6 maart van dit jaar werd Nicolleke in Waalwijk langs de kant van de weg werd gezet door agenten nadat ze tijdens een ‘dodemansrit’ (aldus het Openbaar Ministerie) voor de nodige blikschade had gezorgd. De agenten wisten haast zeker: zij is onder invloed. Maar een bloedonderzoek om de exacte waarden vast te stellen, weigerde ze. Bij haar aanhouding riep Nicol dat ze het leven niet meer zag zitten en er zelfs een eind aan zou willen maken. Ze gaf toe dat ze had gedronken en drugs had gebruikt, maar wilde geen bloedproef. “Bloed prikken doet haar denken aan de keren dat ze haar eigen bloed uit de lakens moest wassen,” zei haar advocaat Sébas Diekstra.

Nicol heeft de dagen van de rijontzegging er inmiddels op zitten, dus ze mag weer autorijden. Wat voor taakstraf ze gaat uitvoeren, is nog niet bekend.

foto: AJDJ