Nicolette van Dam en Bas Smit eisen twee miljoen van Coca-Cola

Nicolette van Dam en haar man Bas Smit claimen dat ze nog 2 twee miljoen euro tegoed hebben van Coca-Cola vanwege promotieactiviteiten op festivals in 2023. “Dat was afgesproken met een manager die voor Coca-Cola werkte. Deze afspraken werden mondeling en via WhatsApp gemaakt. Het ging om promotie op vijf evenementen, waarvan alleen het Belgische festival Tomorrowland in de zomer van 2023 doorging,” volgens RTL Z. De afspraken zijn niet ondertekend op papier.

Bevriend met manager

Voor dat werk zouden ze 2,6 miljoen euro krijgen. Maar de facturen zijn niet betaald door Coca-Cola. Het bedrijf kreeg argwaan en vermoedde dat de medewerker en tevens Consumer & Shopper Connections Marketing Manager Europe, die later op staande voet is ontslagen, samenspande met Nicolette en Bas, waarna de deal is gemaakt. Ze zouden bevriend met elkaar zijn.

Zes ton

“Een bedrag van zes ton werd intussen betaald door een bemiddelingsbedrijf waar Smit en Van Dam vaker zaken mee deden. Dat bedrijf eist nu ook het geld terug”, aldus RTL Z.

Onzin

Nicolette en Bas stellen recht te hebben op het geld en brengen de zaak voor de rechter. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan, maar er mogen wel getuigen gehoord worden. Daaruit moet dan bewezen worden dat er ‘echt met Coca-Cola is afgesproken dat ze recht hebben op de miljoenen’. Coca-Cola vindt de getuigenverhoren ‘onzin’ omdat niet alle negen getuigen direct betrokken waren bij de zaak.

Beeld: Instagram