Nicol Kremers 13072023 Ajdj (41)

‘Nicolleke’ voor de rechter

Er is weer nieuws rondom Nicolleke, de ex-vriendin van Peter Gillis. Terwijl ze in het septembernummer van Playboy in haar Evakostuum poseert, vernemen we dat Nicol Kremers in oktober voor de rechter moet verschijnen omdat ze afgelopen maart een bloedtest heeft geweigerd. De ex van realityster Peter Gillis werd toen aangehouden omdat ze mogelijk onder invloed achter het stuur zat.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat Kremers zich op 10 oktober moet verantwoorden tegenover de rechter.

Volgens het AD maakte Kremers een “emotionele, verdrietige en angstige indruk” op de agenten toen ze in maart werd aangehouden, maar ze weigerde een bloedproef af te laten nemen. Daardoor kon niet worden vastgesteld of, en zo ja, hoeveel ze had gedronken of dat ze drugs had gebruikt. Het OM bestempelt dit als een misdrijf dat doorgaans zwaarder wordt bestraft dan het rijden onder invloed zelf.

De voormalige partner van Gillis zat volgens haar advocaat Sébas Diekstra op het moment van het incident “in een bijzonder moeilijke fase”. Haar relatie met de vakantieparkhouder was onlangs gestrand. Later bleek dat hij haar zou hebben mishandeld, waarvan zij ook aangifte heeft gedaan.

Volgens Diekstra heeft zijn cliënt na het incident “actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt”. Tijdens de zitting komende maand zegt hij inhoudelijk in te gaan op het ten laste gelegde.

Bron: nu.nl / foto: AJDJ