Tineke De Nooij Eerste Omroepster Veronica (4)

Nieuw radioavontuur voor Tineke de Nooij

Goed nieuws voor Tineke de Nooij: ze heeft nieuw werk te pakken! Het was vorig jaar even slikken toen het radio-avontuur van Tineke bij Radio Veronica plotseling tot een einde kwam. Desondanks gaat de 82-jarige omroeplegende niet stilzitten en zet zij een nieuwe stap.

Tineke is vanaf deze week elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur te horen op Dorpsradio Laren. De zender maakt elke zaterdag een programma vanuit het Rosa Spier Huis. Dorpsradio Laren bevestigt op zijn website een bericht van het Noordhollands Dagblad.

“Het zit in m’n bloed en als de Dorpsradio toch al in het weekend vanuit het Rosa Spier Huis actief is, zou ik wel gek zijn om niet mee te doen”, zegt zij tegen de krant. Tineke woont sinds medio 2023 in de woon- en werkgemeenschap van oudere kunstenaars.

Tineke was in 1962 vanaf het Radio Veronica-schip de eerste vrouwelijke dj van Nederland. Na een lange loopbaan nam ze in 2022 afscheid bij omroep MAX. Niet lang daarna kreeg ze het aanbod om bij radio Veronica op zaterdag- en zondagavond een uurtje radio te maken. Maar hier werd haar programma in het najaar van 2023 plotseling geschrapt.

In De Telegraaf uitte zij in maart de wens dat zij toch weer een eigen radioprogramma wilde maken. “Ik ben weliswaar niet meer de jongste, maar mijn hersenen werken nog steeds, hoor. Bovendien gaat iemand die een creatieve geest heeft gewoon door tot zijn of haar dood”, stelde zij toen in de krant.

Bron: Shownieuws / Foto: AJDJ